knitwear by Sofia Doglio © 2015 lisahardon. All rights reserved.

Opnieuw beginnen

Bijna 4,5 jaar geleden, op 25 maart 2011, lanceerde ik Gevonden Vormgeving en publiceerde ik mijn eerste blog. Ik was net afgestudeerd, zoekend naar werk en wilde daarnaast graag zelf iets opbouwen. Dat het over design en mode moest gaan wist ik, de rest hoopte ik gaandeweg uit te vinden. De blog zag ik vooral als een eerste stap. Ik blogde een tijdje en had wat freelance klussen onder deze naam. Maar ik realiseerde me ook dat ik geen duidelijke focus of plan had, en dat ik bij een toffe vaste baan ook veel kon leren. Het freelancen gaf ik op en de blogjes kwamen steeds minder vaak. Gevonden Vormgeving ging even op een laag pitje.

Ondertussen werkte ik bij Fair Wear Foundation, en inmiddels Dutch Design Week. Hoewel dat goed bevalt, is het al die tijd blijven knagen: de zin om aan een eigen project te werken. Mijn liefde voor design en mode wordt alleen maar sterker, en dankzij mijn huidige werk voor DDW zie ik dag in dag uit de mooiste en spannendste projecten voorbij komen. Zelf pik ik inmiddels vooral die ontwerpen eruit waarbij ambacht centraal staat. Dat kunnen oude ambachten zijn die nieuw leven worden ingeblazen, of juist nieuwe technieken die worden ontwikkeld. Vaak komt dit van Nederlandse ontwerpers, maar ook in het buitenland gebeuren interessante dingen. Vooral in landen waar design nog niet zo ingeburgerd is, zijn echte verrassingen te vinden. Wat ze allen gemeen hebben zijn begrippen als aandacht, kwaliteit, bewustwording en het vertellen van verhalen. Dat is een kant van design die me erg aanspreekt en waar ik enthousiast van word. En door dit te delen hoop ik dat meer mensen met liefde en waardering gaan kijken naar deze mooie projecten.

Mijn laatste blog is inmiddels alweer ruim anderhalf jaar geleden online verschenen. Dat is veel te lang geleden en daarom: dezelfde blog, dezelfde naam (voorlopig dan) met een nieuw begin. Gevonden Vormgeving zit niet per se bovenop het laatste nieuws, maar toont 1 keer per week een inspirerend project en kijkt daarbij naar het concept, het maakproces en het eindresultaat. Het is natuurlijk heel spannend om op deze manier mijn smaak en visie met de wereld te delen, maar de blog is een goede manier om een eigen collectie op te bouwen. En wie weet kan dat het begin zijn van meer..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*