pineapple © 2015 lisahardon. All rights reserved.

Not Another Magazine

Aan de styling of de branding van Not Another zie je het niet meteen af. In eerste instantie lijkt het verdacht veel op andere magazines of de vele plaatjes die je dagelijks online tegenkomt. Maar het initiatief van Sara Sturges en Daniella Treija is juist bedoeld om de overload aan beelden en designcliche’s die we steeds terugzien in de hedendaagse media, ter discussie te stellen.

Het tijdschrift van Sara Sturges en Daniella Treija benadert de designscene op een manier die volledig in het wereldje past. Maar in plaats van er in mee te gaan, plaatst het magazine kanttekeningen bij de overkill aan dezelfde beelden die worden geproduceerd. Moe van weer een koperen lichtobject, marmer-print en de eindeloze stroom aan ananassen, startten de twee afstudeerders dit project.

Natuurlijk dragen social media zoals Instagram en Pinterest bij aan de constante herhaling van dezelfde afbeeldingen. Maar de twee ontwerpers kijken met dit initiatief vooral kritisch naar zichzelf en de wereld waarin ze werken. Ze spreken met Not Another collega-ontwerpers en stylisten aan om het lef te hebben echt creatief en vernieuwend te zijn, zichzelf uit te dagen. Ook hopen ze hiermee bedrijven over te halen om nieuwe creatieve initiatieven in huis te halen en te steunen, in plaats van te kiezen voor een steeds weer herkenbare vorm of stijl.

Foto2

Sara en Daniella kozen een selectie van thema’s aan de hand van polls die ze uitzetten op social media. Hier konden mensen stemmen op hun favoriete designcliche. De onderwerpen met de meeste stemmen werden elk een thema voor het (vooralsnog fictieve) maandelijkse tijdschrift.

Not Another werd tijdens Dutch Design Week getoond op de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven. Hoewel bedoeld als afstudeerproject, zijn de beide ontwerpers dankzij het succes van hun presentatie nu aan het kijken of het tijdschrift uitgebracht kan gaan worden. Op de website van Sara Surges kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je als eerste hoort over de laatste ontwikkelingen van het project.

www.sarasturges.com www.danielatreija.com

foto1

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*